Unwind: 10x de mooiste yoga bestemmingen in Europa

Tegenwoordig lijkt het normaal om altijd maar druk te zijn en nooit te stoppen. Toch is het super belangrijk dat we onszelf niet kwijtraken in onze drukke agenda’s. Een stukje selfcare is daarom onmisbaar. En wat is meer selfcare dan een mega-zen yoga retreat? Dat is dé plek waar alles draait om rust en jouw gezondheid. Wij hebben 10 yoga retreats op de mooiste plekjes in Europa voor je op een rijtje gezet. Namasté!

Quarna Sopra, Italië

Het Mandali Retreat Centre bevindt zich op een prachtige locatie in het noorden van Italië: bovenop een berg, uitkijkend over het Ortameer. De plek is werkelijk magisch. Het maakt niet uit of je hier een retreat van een week of een weekend volgt, je zult ongetwijfeld als herboren terugkomen. 

Sicilië, Italië

Op dit prachtige Italiaanse eiland is ontzettend veel te doen en te ontdekken. Daarnaast heeft het prachtige natuur, wat het eiland perfect maakt om even uit de drukte van de stad te ontsnappen. Naast dat Sicilië ideaal is voor een yoga retreat, kun je er natuurlijk de rest van de tijd zonder problemen opvullen met cultuur snuiven, op het strand liggen en overheerlijk Italiaans eten! 

Ibiza, Spanje 

Voor veel mensen zal Ibiza niet de eerste plek zijn waaraan je denkt bij een ‘yoga retreat’.  Rust en het bruisende Ibiza lijkt niet perse de beste match, maar niets is minder waar! Het prachtige noorden van het eiland is een oase van rust. Hier vind je dan ook Yoga Ibiza, waar je een Inner Bliss yoga retreat kunt volgen. Hier wordt niet alleen aandacht besteedt aan yoga, maar ook aan holistische coaching en massages. Ontspanning gegarandeerd! 

Alicante, Spanje

Voor wie fit en gezond van zijn of haar vakantie terug wil keren, is dit hotel in Alicante de perfecte plek. Bij hotel Sha Wellness draait het om fitness, anti-stress en weight control. Je gaat dus meer naar deze bestemming voor een ‘wellness retreat’ in plaats van een ‘yoga retreat’, maar ontspanning en een fijne sfeer zijn hoe dan ook gegarandeerd. Naast dat je waarschijnlijk graag in het hotel bent vanwege het prachtige design interieur, is er ook rondom het verblijf veel te doen. Een prima combi, toch? 

Oxfordshire, Engeland

Dit lijkt misschien een ongeschikte plek voor een yoga retreat, maar niets is minder waar. Oxfordshire behoort tot de prachtige ‘countryside’ van het Engeland en is de ideale plek om even helemaal te onthaasten. Stel je voor: met de ochtenddauw nog op de weilanden rustig wakker worden tijdens een ontspannen yogasessie. *Zucht* wanneer mogen we? 

Domburg, Zeeland

For our Dutchies: vergeet dat vliegtuig! Je hoeft niet per se de lucht in om een yoga retreat te volgen. Zeeland is onze yoga bestemming in eigen land! In het gezellige Domburg bevindt zich het YogaBee Retreat Centre: een villa met heerlijke yogaruimtes en maar liefst plek voor 16 personen. Dat alles met uitzicht op de uitgestrekte Zeeuwse weilanden en nog geen 500 meter van het strand. 

Algarve, Portugal

Wil je graag ontspannen, maar ook weer niet de hele vakantie op een yogamatje liggen? Dan is One Life Lodge in de prachtige Portugese Algarve ongetwijfeld iets voor jou. Hier staat zowel relaxen als het genieten van de natuur centraal. Je verblijft in een luxe lodge en start elke dag met een yoga sessie. Daarna is er tijd voor de natuur. Zo kun je hier een Yoga & Hike en een Yoga & Surf retreat boeken. Ontspannen was nog nooit zo leuk! :)

Røn, Noorwegen

Slechts drie uur vanaf Oslo, omringd door de prachtige en Noorse natuur (lees: meren, hoge bergen en watervallen), vind je het Nøsen Yoga Resort. Het resort ligt hoog in de bergen en is dus ideaal als je even wilt ontsnappen van de chaos van de stad. Het resort biedt verschillende yoga retreats en workshops aan die goed te combineren zijn met het ontdekken van de omgeving. Door de ligging van het hotel kun je bijvoorbeeld ook skiën, mountainbiken, kanoën en vissen in de buurt. Kortom, rust & de Noorse natuur op z’n best! 

Ithaca, Griekenland

Op het kleine Griekse eiland Ithaca vind je het schattige boetiekhotel Itha 108. Dit ‘mini yoga resort’ geeft de yogalessen voornamelijk buiten, waar je wordt omringd door olijfbomen en met een prachtig uitzicht op zee. Kortom, hier wil je heen voor een yoga retreat in de zon! 

Montbel, Zuid-Frankrijk

Een weekje vertoeven in een authentiek Frans landhuis; dat klinkt niet verkeerd. La Borde Blanque ligt midden in de natuur en biedt verschillende yoga retreats en cursussen aan. Ook hier ontsnap je even helemaal aan de drukte van het dagelijks leven. Je wordt omringd door de prachtige Franse natuur en in het dagprogramma wordt ook genoeg tijd vrijgelaten om de omgeving te verkennen of om even een duik in het zwembad te nemen. Klinkt als een droom, toch? 


Heb je meer zin in een retreat zonder yoga? Lees hier onze blog over de mooiste Europese nazomer bestemmingen!