Inpakkunde

ONDERGOED & BEHA'S 

Ze zeggen less is more, maar als het gaat om ondergoed - ja, we gaan het over ondergoed hebben – is het wel zo fijn om meer dan genoeg bij je te hebben. Maar wat is nou precies de juiste hoeveelheid ondergoed om mee te nemen? Of je nou de mogelijkheid hebt om je kleding te wassen wanneer je onderweg bent of niet, houd altijd deze formule in gedachten:

Het aantal dagen dat je op vakantie bent + de helft van het aantal dagen dat je op vakantie bent = nooit meer te weinig ondergoed mee op vakantie! Ga je bijvoorbeeld 10 dagen op vakantie? Neem dan 15 stuks ondergoed mee. Zo simpel is het!

Tip: Neem maximaal drie beha’s mee op reis: een zwarte, een huidkleurige variant en een strapless beha.

KLEDINGLAGEN DRAGEN

Je kent het wel; je neemt van alles altijd teveel mee op reis: T-shirts, blouses, truien, blazers, kortom veel te veel!  Wat nou als je kan achterhalen hoe vaak je ieder kledingstuk kunt dragen op vakantie? Nou, dat is makkelijk: De onderste laag kleding die je draagt, kan je het minst dragen ten opzichte van de bovenste laag: die kan je namelijk weer het meest dragen!

Je kan T-shirts 2 keer dragen, blouses 3 keer, truien 4 keer en een blazer 5 keer!

Tip: Hergebruik je gedragen T-shirt als sport- of pyjamashirt, dat scheelt weer ruimte en bagagegewicht!

DE 5, 4, 3, 2, 1  REGEL

Reis slim en neem net genoeg van alles mee met de 5,4,3,2,1 regel. Het is een handige richtlijn om minder in te pakken als je slechts een minimale hoeveelheid aan spullen mee kunt nemen of licht wil reizen. Neem jij standaard je hele kledingkast mee op reis en blijft de helft van alle ingepakte kledingstukken ongedragen achter in je koffer? Maak je geen zorgen, met deze handige trick heb jij je koffer in een mum van tijd ingepakt!

Stel je vakantiegarderobe samen met de volgende basics:
5 stukken bovenkleding
4 broeken en/of rokken
3 jurken & 3 paar schoenen
2 bikini’s & 2 tassen
1 hoed, horloge én zonnebril
Tip: Om te bepalen hoeveel kleding je meeneemt op reis, deel je het aantal dagen dat je op vakantie bent door 3; dit is het aantal sets dat je mee neemt op reis (en natuurlijk net dat beetje extra om meerdere looks te kunnen creëren.)