SUITSUIT Celebrates | V-DAY Editie

Of je nu single bent, quality time doorbrengt met vrienden of een romantische date hebt gepland, Valentijnsdag is een moment om liefde in al haar vormen te vieren. In deze blog verkennen we de diverse manieren van daten, omdat liefde zich niet beperkt tot één specifieke vorm. Van zelfontdekking en avontuurlijke solo-uitjes tot gezellige momenten met vrienden en intieme Q-time met je lover, ontdek hoe je deze Valentijnsdag op een unieke wijze kunt vieren. Laat je inspireren door verschillende ideeën en creëer onvergetelijke herinneringen, ongeacht je relatiestatus. 

Alone, not lonely 

Tijdens Valentijnsdag vieren we de liefde, maar dit hoeft niet per sé mét iemand te zijn. Een beetje self-love op zijn tijd is ook enorm belangrijk. Wissel de gezellige, gezamenlijke uitjes eens af met solo-dates. Om even helemaal tot jezelf te komen, een nieuwe passie te ontdekken én om te ervaren dat het eigenlijk heel comfortabel kan zijn in je eigen gezelschap.  

MET JEZELF OP DATE 

Alleen op pad gaan geeft je de vrijheid om te doen waar je zin in hebt. Als niemand mee wil naar een kookcursus die je graag wilt proberen, is dat geen probleem! Pak het avontuur in je eentje aan en ontdek nieuwe passies of talenten door zelf te kiezen welke activiteiten je onderneemt. Durf uit je comfortzone te stappen en plan bewust activiteiten die je eng vindt of waar je normaal niet snel aan zou denken. Het overwinnen van angsten kan leiden tot bijzondere ervaringen. 

MET DE TREIN OP PAD 

Je hoeft niet ver te reizen om nieuwe ontdekkingen te doen. Overal ter wereld zijn er talloze culturele, historische en monumentale plekken die eenvoudig met de trein te bereiken zijn. Zowel populaire steden als pittoreske dorpen zitten vol unieke hotspots, soms zelfs onontdekt. Struin langs lokale ondernemers, proef de authentieke lekkernijen van de streek of bezoek een museum om meer te leren over de geschiedenis van de plaats. Ontdek het onverwachte en laat je verrassen door de diversiteit van deze nabije bestemmingen! 

Samen met vrienden 

Spendeer de dag met de mensen die je liefhebt, zoals je vrienden of familie. Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt gaan doen? Dit zijn een paar ideeën: 

THE GIFT OF GIVING 

Voor sommige mensen zijn cadeaus dé manier om te laten zien dat ze om iemand geven. Tijdens Valentijnsdag kan dit extra bijzonder voelen, of dit nu is voor een partner, vriend of familielid. Spreek met je vrienden af om voor elkaar een cadeau te kopen of verras je favoriete reisgenoot met een handig reisitem. Ben je nog op zoek naar een passend cadeau? Bekijk dan eens onze Valentines Giftpage! 

SELFCARE AVOND 

Nodig je vriendinnen uit om een avond te relaxen. Hoe jullie deze avond invullen is helemaal aan jou! Probeer bij elkaar een nieuwe make-up look uit of deel je skincare producten met elkaar. Zet vervolgens een leuke romcom aan, zoals bijvoorbeeld Bridget Jones’ Diary, terwijl jullie de tafel vullen met elkaars favoriete snacks. Geniet van een avond quality time met je vrienden! 

First date 

Wie weet ontstaat er dit jaar tijdens Valentijnsdag wel een nieuwe liefde tussen jou en je potentiële lover. Door op deze dag je eerste date te houden, kan dit je ontmoeting extra bijzonder maken en maak je een romantische start. 

WALKING ESCAPE ROOM 

Een makkelijke ijsbreker voor een eerste date is de walking escape room. Hierbij maak je een wandeling door de stad, waardoor je deze beter leert kennen, en los je tegelijkertijd een mysterie op. Zo ben je actief bezig en vallen er minder vaak ongemakkelijke stiltes. Een leuke manier om elkaar beter te leren kennen én om te kijken of jullie een goed team vormen.  

VRAGENSPEL  

Leer je date beter kennen door een vragenspel met elkaar te doen. Deze kun je online vinden of zelf verzinnen! Bij het laatstgenoemde schrijven jullie allebei vijf tot tien vragen op. Dit kan gaan over bijvoorbeeld hobby's, familie, ambities of gekke feitjes. Probeer vragen die met ja of nee te beantwoorden zijn, te voorkomen. Hierdoor krijg je gespreksonderwerpen die normaal niet aan bod zouden komen!

Quality time met je lover 

Of je nu herinneringen ophaalt aan jullie eerste date of samen nieuwe avonturen beleeft, tijd doorbrengen met de persoon die je het meeste liefhebt is altijd bijzonder. Hier zijn enkele ideeën om deze speciale band nóg sterker te maken: 

BELEEF JE EERSTE DATE OPNIEUW 

Duik terug in de tijd en recreëer de dag dat de vonken bij jullie oversloegen. Als dit een wandeling was in het park, dan ga je dezelfde route nog eens bewandelen. Heb je bij een bepaald restaurant gegeten? Reserveer hier een plekje en bestel hetzelfde gerecht weer eens. Door je eerste date opnieuw te organiseren, krijg je weer die kriebels in je buik die je ook voelde tijdens je eerste date. 

OVERNACHT IN DE NATUUR 

Ontsnap aan de drukte en geniet samen van een onvergetelijke ervaring zonder ver te hoeven reizen. Kies voor een overnachting in een Bed and Breakfast midden in de natuur. Hier kunnen jullie samen de rust vinden en simpelweg van elkaars gezelschap genieten. Wordt samen wakker met een prachtig uitzicht en geniet van een heerlijk, uitgebreid ontbijt. Een geweldige manier om even weg te zijn en samen bij te tanken, omringd door een rustgevende omgeving. 

Geniet van elk moment 

Wat je ook kiest om te doen op Valentijnsdag, onthoud dat het belangrijkste is om ervan te genieten. Laat de dag gevuld zijn met liefde, vreugde en onvergetelijke momenten die passen bij jouw unieke viering van de liefde! Happy Valentine's Day!